Sidor

torsdag 16 januari 2014

Cool gubbe

-19 och blåsigt då jag skulle trampa hem från jobbet idag. Var lite nyfiken på hur nya kläderna skulle hålla måttet i kylan så jag beslutade mig för att köra ett kortare distanspass hem och se hur länge jag pallade. Fyllde flaskan med varm choklad från maskinen på jobbet, en ljudbok i öronen och trampade på. Blev ändå en rätt behaglig resa. Kroppsligt var det inga problem utan det var fingrarna som satte stopp för turen efter drygt 1,5 timme. Rätt kallt om tårna också men det var hanterbart, så ett par tunna fingervantar att ha i handskarna så borde jag kunna fixa en timme till om kylan skulle hålla i sig. Träningsmässigt är det väl tveksamt hur mycket det ger då intensiteten inte är särskilt hög men det är ju kul med lite strapatser.
Vilodag imorgon med bara pendling och sen ett distans och ett trainerpass i helgen. 

8 kommentarer:

 1. Alltså ni går verkligen in för det här med cykling, jag har sagt det för och nämner det igen. Nu har mazze blivit nästan halvtidsproffs också, vart skall detta sluta för grabbarna grus, man måste säga upp sig för att få tid att träna så man kan orka hänga med liksom. Låter exakt som Ronny Eriksson i Euskefeurat.

  "Jobbe som i hadd hä nögese i sleut
  för annars sku i et ha vorke eut o keut
  å seda börd i sprint i skift
  jä hä vart reint som e gift"

  SvaraRadera
 2. Imponerande.
  Kör du med de vanliga cykelglasögonen?
  Själv så är det ansiktet och ögonen som ställer till mest problem när det blir kallt. Har inte än hittat en riktigt bra lösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat skoterfacemask och hjälmluva (balaklave) vilket funkade bra för mig. Mitt största problem (efter att ha skaffat ordentliga handskar) är tårna, men jag har ett par större och förhoppningsvis varmare skor på väg, som jag förhoppningsvis kan hämta på affären idag :)

   Radera
  2. Ner till -10 kör jag dock vanliga cykelglasögon, men långbyxor.

   Radera
  3. Jag kör i vanliga fall med cykelbrillor och en Buff uppdragen över hakan, men nu provade jag med en balaklava och då immade dom igen på nolltid så jag körde utan glasögon och det funkade utan problem.

   Radera
 3. Har också problem med fötterna under -5 grader. Funderar på att investera i ett par elsulor.
  Är helt klart avis på er som kan pendlingsträna, hade jag haft 3 mil kortare till jobbet hade jag också cyklat istället för att kört bil. Grymt effektivt att få in träningen under pendlingstiden.
  /Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man får onekligen lite extratid i sadeln. Både enkelt att passa på att köra ett distanspass då man lika så är ombytt och att man är uppvärmde då man kommer hem och ska köra trainer. Jag kör alla mina trainerpass direkt jag kommer hem. Väntar jag till efter maten kommer jag mig inte upp ur soffan.

   Radera
  2. Jag skulle då inte våga oavsett sträcka, det är för många dårar på vägen som inte ser cyklister i en snövägren. Jag gamblar inte med mitt liv så där i onödan

   Radera