Sidor

måndag 13 januari 2014

Vecka 2

Rätt glest med uppdateringarna här men det händer ju inte så förbaskat mycket. Inte fullt 12 timmar lyckades jag trampa ihop förra veckan trots skitväder med blötväder i början på veckan och kallt och isvindar i slutet. Tre styrketröskelpass och alla landade på en snitteffekt på aktiva varv på 328 watt, helt enligt plan. Det är ju inga problem att ladda på lite extra då intervallerna bara är fem minuter. Första är alltid lätt då man är pigg, tvåan och trean lite sega då gammelkroppen inte riktigt vaknat och sista tre brukar rulla på rätt bra. Distanspass fick jag ihop ett på måndag sen satte vädret stopp. Försökte köra ett pass direkt från jobbet på onsdag men blev så blöt och kall att jag trampade hem efter 1.20.
Nu står tröskelintervaller på programmet och idag blev det ett 4x10 på 310 watt. Hanterbart, så jag provar nog ett 3x15 sen i veckan på samma effekt. Vore ju nice om blåsten kunde ge med sig så det gick att köra länge ute. Kall temperatur är inga problem, men blåste är en pina tycker jag.

7 kommentarer:

 1. Grym utvecklingskurva på styrketrösklarna, snyggt!
  I övrigt är det bara att fortsätta imponeras av din styrka, särskilt med tanke på att dessa siffror görs på tempocykel.

  Kör du Arcus nästa helg?

  SvaraRadera
 2. Tackar. Det rullar på men jag är ju så felbyggd att jag har lättar att trycka watt i tempoställning (inbillar jag mig i alla fall).
  Inget Arcus. Skickar hela styrkan på utbildning fredag och jobbar hela dagen och kvällen. Jobbar även hela lördag.
  Är det inte dags att släppa sargen och starta den där bloggen snart så även dina effektsiffror kommer i dagen. Nu har man ju så dålig koll och så kommer du till sommaren och trycker monsterwatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag också, tills jag testade - skillnaden är att du redan har testat :)
   Synd, men det känns bra att du tar det här med mjukglassmaskinsutbildning på allvar - hoppas utbildningen sker i Bergsbyn!
   Det är en mental tröskel med mycket prestationsångest inblandad, men jag jobbar på det - mentalt. Ang siffror är det inga hemligheter. Igår kan jag meddela att jag siktade mot en intervalleffekt på 420W, och klarade det med viss marginal (marginalen fanns dock inte på de sista). Jag kan även avslöja att jag inte körde sweetspot igår...

   Radera
  2. Grymt! 45 minuter på 420 watt. Kör du två eller tre intervaller då?

   Radera