Sidor

söndag 19 januari 2014

Sweetspot med minifail

Klockan åtta i morse ramlade det in ett SMS från coach med förslag på ett sweetspotpass som han skulle köra under dagen. För mig blev det efter uppvärmning, 15 på 260-270 watt, sen ner på runt 250 watt i fem minuter för att få det lite hanterbart, och fortsätta så i 90 minuter. Benen var rätt sega sen gårdagen och jag kände att det här skulle bli jobbigt. Dom två sista femmorna var jag tvungen  att sänka till under 200 watt för att orka då jag började bli rejält trött och dessutom började få lite onda tankar över sadeln då så långa pass sliter på ändan. Orkade i alla fall trycka upp effekten till 271 watt på den avslutande tian och totaleffekten för dom 90 minuterna blev strax under 260 watt. Skönt att ha det gjort för det här var nog det jobbigaste jag gjort i veckan.

Lyckades precis ramla över 10 timmar i träningstid vilket får vara OK då det varit för kallt för några rejälare distanspass. Jag har ju inga fasta viloveckor inlagda i mitt program numer då jag ibland kan åka på rätt mycket jobb med kort varsel och det känns så surt om dom veckorna kommer precis efter en vilovecka, därför  tar jag dom veckorna som viloveckor då dom kommer. Tanken är att, som denna vecka, i alla fall köra intervallpassen även under "viloveckorna" och skära ner på distansträningen vilket blir naturligt då det är så kallt. Nu drar det ju ihop i alla fall eftersom jag pendlar 4-5 timmar i veckan oavsett väder.

4 kommentarer:

 1. "Sänka till under 200 watt" Haha så kass, nu får du väl ändå ta och sluta gnälla och skärpa till dig!

  Själv bjöd jag kroppen på tre fyror @270W efter ett misslyckat VO2-test. Givetvis med fyra minuters vila mellan fyrorna. Det tyckte jag var tillräckligt jobbigt :)
  Sen var jag även avundsjuk på din träningslokal - jag satte mig i 2,7 och höjde till 7 grader under de två timmarna. Kombinationen oisolerat garage, -30 och kortbyxor är inte optimal...

  SvaraRadera
 2. ...men fostrande. Bra ändå att köra nått efter en miss.

  Var väl inget jättefail. Var nog mer psyket som sa stopp. Är ju ett jäkla nötande dom här passen.

  SvaraRadera
 3. Mjo fostrande, och kombinationen vita tår men totalt genomsvettig överkropp är ju alltid skoj... Däremot gillar jag inte sweetspot (antar att 270W räknas dit), jag tycker det är en skitskum effekt att hålla. Enklare då med tröskel så man får gå hyfsat hårt hela tiden, på 270 brukar jag fladdra mellan 230 och 310 - men det är nog snarare ett fall för en psykolog :)

  Jo jag var faktiskt imponerad att du alls orkar trampa på "vilan", men nu har coach (givetvis) kommit med liknande pass till mig. Jag körde 1x60 på 250W för några veckor sedan, mitt livs tyngsta trainerpass. Nu ska jag tydligen köra 90 minuter på liknande effekt, med samma svängningar som dig men 10-20W lägre. Yippie.

  SvaraRadera
 4. Han är en kul kille den där Petter.

  SvaraRadera