Sidor

onsdag 19 september 2012

Tunicat T6 Wide

Insåg för ett par år sedan att jag hade rätt kass belysning på hojen. Funkade väl skapligt för vinterpendlingen men för lite seriösare träning och under hösten innan snön kommit har det varit lite väl spännande ibland och nu då jag helt plötsligt blev MTB-cyklist så blev behovet rätt stort. Att köpa en lite vassare belysning blev, för en velputte som jag, ett riktigt projekt då utbudet är minst sagt spretande och stort. Nått måste man ju bestämma sig för så det blev en Tunicatlampa. Hade väl kunnat köpa en kinalampa från DX men dom verkar ha rätt långa leveranstider och jag ville ha lampan nu, så då blev det svenskt kinalyse. Snabb leverans hade dom då jag beställde lampan på måndagkväll och fick den idag.
Själva lampan kändes solid med CNC-fräst lamphus. Jag valde Wide-modellen med slipat glas då jag tänkt ha den under pendlingen och den kändes lite mer allround. Man offrar nog en del ljuslängd men det går ju köpa en spotlampa från DX om det behövs i skogen.


Efter att ha laddat batteriet fullt gick jag ut i skogen och testad och jäklar vilket ljus. Tog några bilder men det var svårt att fånga på bild. Jag upplevde att den lös ännu mer i verkligheten.

Helljus- 1200 lumen, men det ska man kanske ta med en nypa salt men skogskörning kommer inte att bli några problem.

Halvljus - 300 lumen. Kameran ljuger lite. Den lyser bra mycket mindre än på full styrka men fullt tillräckligt för pendling och landsvägscykling.

Som det verkar nu, utan att ha provat skarpt är jag nöjd med lampan. Hoppas bara att den håller ihop också.

Nya hojen då? Blir bara mer och mer nöjd efter att ha kört drygt 50 mil. Dom stora hjulen gör att man blir en mycket bättre MTB-cyklist än man egentligen är och cykeln är ruggigt stabil. 29er is the way to go!

5 kommentarer:

 1. Kul, grattis till en ny värld! Den verkar vara samma som min kinalampa, förutom att jag har en punktare (har en svindyr (och i allt väsentligt - sämre) Silva, som kompletterar med bredd). Du slipper dock tjorvet med nätadapter samt import, det verkar värt den eventuella prisskillnaden.
  Jag överväger att leka med er nästa Tisdag, men hinner det bli mörkt? Tungt om vi måste köra flera timmar bara för att få tända lamporna :)

  SvaraRadera
 2. 50 mil REDAN, satan vad du cyklar, hur hinner du människa?! Senaste året jag cyklat 50mil MTB var väl....aldrig

  SvaraRadera
 3. Kan bli sådär då man inte har nått riktigt liv :) Jag får ju en del gratis då jag pendlar varje dag och kan passa på att köra ett pass på valsberget på väg hem. Sen blev det ju en 6-milasväng i helgen så det drar ihop.
  Kul om du kommer Pelle! Runt 19.30 är det nog så mörkt att man behöver lampa. Jag skulle gärna starta träningen lite senare då det brukar bli rätt stressigt från jobbet men vet inte vad dom andra säger då inte alla har lampor. Kollar det!

  SvaraRadera
 4. Kanske ska börja köra 18.30 om det underlättar?

  Nu har även jag tagit tag i att beställa en lampa. Hinner jag få den innan tisdag är jag med på att cykla i mörker. Annars kanske jag får följa era röda baklysen och hoppas på det bästa ;)

  SvaraRadera
 5. Skoj! Vad blev det för nått? Ja nu börjar det ju bli så mörkt så fört att det blir lampcykling vilket som så gärna för mig.

  SvaraRadera