Sidor

söndag 30 september 2012

Piteå Mountainbike Marathon

I går stod banarbete på programmet och det skedde i underbart höstväder. Lite kyligt på morgonen men soligt och fint. Vi samlades en 10-15 pers och delade upp oss två och två och tog var sin del av banan. Jag och Anders hade inga hojar med oss så vi tog sista biten in mot mål. Då vi kom tillbaka var dom andra fortfarande ute på banan så jag kläckte idén om lite afterbike med grillade burgare så vi hade en skön stund i solen då allt var klart.

Grillfest

Ba(r)narbete

Loppet visade sig bli en jobbig och skitig historia. Regnet kom under eftermiddagen och fortsatte hela natten så dom redan jobbiga banorna blev inte att leka med. Det blev en del strykningar men vi var ändå runt 30 st som rullade iväg för att trampa igenom dom 21 och 42 kilometrarna.


Starten
Efter ett lugnt varv på rullskidbanan med Petter som master begav vi oss in i skogen. Ganska direkt syntes det vilka om var starka idag. Dyrander, Petter och en Skellefteåkille fick snabbt lucka i första stigningen och sen såg vi inte dom nått mer. Efter första varvet på den ruggigt tungcyklade och leriga banan låg jag sexa tror jag. Precis då vi svängde av in på vägen upp till Fagersberget kändes det lite sladdrigt fram och halvvägs upp visade det sig vara punktering. Det var bara att gå upp och börja byta slang. Nu visade sig storhjulingen för första gången från sin sämsta sida. Dom stora däcken var ruggigt sladdriga att få på och blöta och kalla fingrar gjorde inte saken bättre. Nu känns det alltid som att man står betydligt längre än man gör. Runt sju minuter tog slangen att byta och då hade alla dom närmaste kört förbi så då det inte fanns nån att jaga och man inte var jagad av nån så slog jag av lite grann och åkte mest och njöt av leran. Tiden blev runt 2.30. Hade kanske kapat 10 minuter utan punkan så jag är riktigt nöjd.

Daniel Dyrander segrade på drygt 2 timmar

Petter trea, en par minuter efter

MTB-brudarna Terese, Angela och Mari2 kommentarer:

  1. SJU MINUTER?!? Hade du med grejer och vulkade en ny slang eller? Allvarligt talat Måns... ;)
    Synd att jag inte kunde vara med, och det menar jag! Att ställa in ett MTB-race pga regn känns lika logiskt som att ställa in en golftävling pga sol. I Kroatien regnar det inte, usch vad varmt...

    SvaraRadera
  2. 26" slang i 29" hjul med iskalla blöta händer är inte lätt för en nybörjare :)Ska bättra mig till nästa gång men det gjorde inte så mycket. Jag tror inte jag hotat Dyrander i alla fall. Synd om dig förresten som måste slappa i värmen med glass....

    SvaraRadera