Sidor

tisdag 9 augusti 2011

Veteran-SM Halmstad

Helgen blev en riktig cykelhelg. Så här gick det:

Onsdag

Landade på Knebildtorps vandrarhem runt 12.30 och det visade sig att vi var först. Mats och Stefan kom drygt 1/2 timme efter oss. Per och Johan blev lite sena eftersom dom hade prioriterat glassätning. Under tiden hade Jan Eriksson lämnat familjen på campingen och dykt upp med hojen för vi hade tänkt ut och kika på banorna och det passade perfekt eftersom vi inte fått rummen än. Snabbt byte till cykelkläder och sen rullade vi iväg. Hade turen att Stefan gått skola ett antal gånger i Halmstad så han hittade hyfsat och efter bara ett par felcyklingar stod vi vid starten på Galgberget. Vi beslutade att köra linjebanan först. Genast hittade vi svårigheter som gav oss rookies crashångest. Lätt utför efter en väg som inbjöd till hög fart, sedan 90 grader in på en väldigt smal väg. Hur skulle en klunga på 80 man ta sig helskinnade genom den? Visade sig gå hur bra som helst. Efter nästa 90-gradare kom min stora skräck. En väldigt brant backe, inte så lång, men fullt tillräcklig för att det skulle kännas obekvämt. Speciellt eftersom vi skulle uppför backen 12 gånger. Vi fortsatte efter vägen som bara blev sämre och sämre. Grusig, hål i vägen och som pricken över i ett farthinder med ett stort gupp mitt i vägen. Var vi verkligen rätt?Kom överens om att det nog stämde men var inte särskilt förtjusta över vägen. Fortsatte och där blev banan fin. Platt och fint kurvig genom fint landskap men efter någon kilometer kom det många hade fruktat. Målbacken eller kyrkbacken som vi kallade den. 2,5 km uppför med ett avbrott mitt i där det faktiskt gick lätt utför. Inte superbrant men då inbjöd den å andra sidan till hårdkörning, men jag var fortfarande mer nervös för brantbacken tidigare. Sen var det tre kurvor in mot målrakan där det var gatsten i den första så där kunde bli halt om det kom regn. Vi träffade på Anders och Roland som hade kört tempobanan så vi passade på att ta en lagbild. Katarina, Hasse och Stigge saknas.Efter fotograferingen körde vi också tempobanan ett varv och den såg fin ut men hade några backar och vinden kunde göra det jobbigt på tillbakavägen. Sedan skulle vi uppför kyrkbacken även denna gång.

Då vi kom tillbaks till vandrarhemmet fick vi rummen och installerade oss och med alla cyklarna i rummet blev det rätt trångt men det gick. Middagen intogs på en Italiensk restaurang som vi gillade så mycket att vi åt alla middagar där. Sedan blev det frukost och godisinköp och sedan avslutades kvällen med en massa cykelsnack innan vi knoppade in lite nervösa för morgondagen.Torsdag: tempo

Ungdomarna körde sina tempolopp på förmiddagen så vi fick sovmorgon allihop men gick ändå upp vid 8 för att hinna få i oss frukosten 5-6 timmar innan vi skulle starta. Alla utom Micke och Johan skulle köra. Vi åkte upp vid 12-13 tiden och sedan blev det lite väntan för oss som skulle starta lite senare så vi hann ta lite foton innan vi stack ut och värmde upp.

Stefan Lindbäck

Jan Eriksson

Moi

Upp och få cykeln kontrollmätt av kommissarien innan uppvärmningen och det gick tack och lov bra. Hade varit jobbigt att behöva börja skruva mitt i allt. Efter värmningen var det bara att bege sig till start och vänta på sin tur att ge sig av. Lite spänt i början men då jag väl kom mig ut på vägen så flöt det på bra. Vi hade en ganska kraftig medvind ut till vändet och snitthastigheten blev hög dom första 14 kilometerna. Så hög att jag nästan inte fick stopp då jag skulle vända. Skulle vända runt en refug men jag kom med sladd och låst bakhjul och prickade nästan den bortre refugen och fick runda flaggvakten. Klantigt, och jag tappade en placering på det skulle det visa sig. På tillbakavägen hade medvinden naturligtvis blivit motvind och nu blev det jobbigt på riktigt. Då jag kom till kyrkbacken sved det på riktigt i benen och dom 2,5 kilometerna var riktigt slitiga. Kurvorna in mot målet gick bra och jag kunde susa in på 42,16, snitthastighet på 40,5 som var nästan 46 vid vändet. Blev en 38 plats av 58 och jag är riktigt nöjd över det med tanke på att jag bara gjort ett långt tempolopp tidigare. Resultatlista finns här.

Målgång
Dagen enda medalj för Team Norrbotten tog Anders Bodin som återigen sopade hem guldet i H70. Karln är fantastisk. 75 bast och still going strong.


Efter lite fika åkte vi ner och duschade och sen samlades vi hela Team Norrbottengänget på restaurangen. Efter lite glass till efterrätt ute på stan åkte vi tillbaks till vandrarhemmet och ljög en stund innan sängen kallade för på fredag var det vår tur att starta tidigt.

Fredag: partempo

Efter tidig uppstigning för att hinna smälta frukosten åkte vi upp till Galgberget för att göra oss i ordning för partempot som var 2 mil i år. Jag körde med Micke och vi hade bestämt att jag skulle dra första kilometern för att vi skulle komma in i rytmen ordentligt och sedan tuffade det på riktigt bra. Blåste lite mindre idag så det blev inte lika jobbigt men kyrkbacken skulle åkas även idag och den är jobbig ändå. Riktigt nöjd över tiden som blev 28,55 och räckte till en 10 plats efter Mats och Stefan som körde på 28,43. Resultat här.
Inga bilder än på oss men Mats och Stefan fastnade.
Efter middagen åkte vi iväg några stycken och kikade på ungdomsstafetten och det var riktigt skojigt.

Lördag: linje

Ett billarm som körde igång vid kvart i tre var väl inte direkt vad man behövde. Då det körde igång elfte gången var irritationen på topp men tillslut gick det somna om. Mitt lopp skulle starta 14.00 så det blev en lång och nervös väntan innan jag och Stefan körde upp till tävlingsområdet. Vi kom precis då H30-gänget varvade för näst sista gången och vi stod och kikade på målgången där Johan tog en fantastiskt bra 5 plats. Sedan hämtade vi hojarna och rullade några km innan vi skrev in oss och sedan var det bara vänta på den pina som skulle komma. Då starten gick skruvades farten upp direkt men första kurvan som vi varit så nervösa för gick hur bra som helst. Brantbacken kom jag mig upp, fortfarande i klungan, och det kändes inte så farligt. Kostigen gick också utan problem och då vi kom ut på vägen hade vi ganska rak motvind. Farten var fortfarande ganska hög och man fick verkligen bita i för att kunna hålla rulle. Kantvind i kyrkbacken gjorde att man fick hålla sig långt till höger för att få lä och trots att farten var ganska hög så här på första varvet gick det förvånansvärt lätt gå med och så var det alla varv jag var med. In på målrakan och full bombning förbi mål och ut på nästa varv. Det rullade på några varv och även om jag fick bita i så hängde jag med men halkade längre och längre bak i fältet. Det i kombination med att fler och fler släppte gjorde att jag verkligen fick slita för att gå och på varv nio av tolv väggade jag fullständigt och fick släppa iväg klungan UTFÖR och då vi kom till brantbacken gav benen upp fullständigt. Fick nästan zick-zacka uppför backen och beslutade mig för att kasta in handduken vid varvningen. Körde lite lugnt varvet runt och fick sällskap av Stefan i kyrkbacke där han hade ställt sig efter han brutit. Är ändå väldigt nöjd att jag hängde med så många varv som det blev. Max 3-4 varv trodde jag att jag skulle hänga med då det blev sån körning i backarna, men på något konstigt sätt hängde jag med trots att jag är rätt risig uppför.
Då jag summerar helgen så är jag jättenöjd. Både med tävlingarna trots att det inte blev några resultat att skriva hem om (men det var inte förväntat heller) men främst med sällskapet på vandrarhemmet. Vi har verkligen varit ett skönt gäng som camperat ihop. Nu då man vet vad som gäller är det bara träna på för nästa år.

1 kommentar:

 1. Kul läsning Måns!
  Visst hade vi kul :-)
  Som du själv säger, meer träning såå blire ännu roligare nästa år...
  Jag tyckte du körde riktigt bra...
  Starkt att orka nio varv i den farten...

  SvaraRadera