Sidor

söndag 9 december 2012

Cykelhelg de luxe

En helg helt i cyklingens tecken. Började på fredagskväll med att åka upp till Arcus för lite vänstersvängsträning. Bestämde mig för att köra tempohoj i helgen då Per hintat att även han tänkte köra tempo. Efter uppvärmning tänkte vi köra en tjuga partempo med Johan N som instickare då och då. Jag har ju ingen sensor till Garminen på tempocykeln och har således ingen aning hur fort det går. Vi hade bestämt att hålla runt 37-38. Det höll på att sluta illa då Per i en växling mitt i kurvan hojtade till att jag låg och drog i 41 och då jag lyfte på huvudet för att höra vad han sa så gled jag ut en bit i kurvan och körde min högerpedal i hans bakhjul. Nu slutade det lyckligt utan vurpa och bara en par trasiga ekrar men det var med hjärtat i halsgropen. Efter lån av nytt bakhjul så fortsatte vi kvällen med lite intervaller.
Uppstigning 6.00 för fortsatt trampande i Arcus. Körde tröskelintervaller själv och hade förvånansvärt pigga ben. 2x20 och en avslutande 10 då det blev tid över. Snabb lunch på Max och sedan vidare till universitet där Kent N fixat lokal för ett föredrag i träningslära som Petter skulle hålla. Ruggigt intressant och det drog så klart ut på tiden då frågorna var många.
Söndagen hade vi Le Tour de Camilla - Tre timmars spinning på Korpen. Kändes i benen att dom varit igång hela helgen och det blev att gräva djupt under dom avslutande 1-minutersintervallerna.
Tur man har ledig måndag för det fanns varken lust eller kraft för snöskottning idag utan det får bli ett projekt för morgondagen.
Tack till alla inblandade och särskilt till Petter som skötte föreläsningen med bravur.

3 kommentarer:

 1. Försöker få ihop detta i mitt huvud...du låg och drog och fick in pedalen i Pers bakhjul??? Som jag då får ihop det finns det bara alternativet att ni cyklade baklänges.
  Vilket som, så utökar ni avståndet till att hänga med eller inte hänga med till sommaren med eran monsterträning...tur att jag redan ställt in mig på att inte hänga med

  SvaraRadera
 2. Nja, baklänges cyklade vi kanske inte. Det var då Per skulle fram och dra som vi råkade ligga jämsides en stund. Googla partempo så ser du hur det ser ut :). Inget mörkande av formen nu!

  SvaraRadera
 3. Har inte tränat nånting under hela december ännu, och det ser mörkt ut att det blir nått alls...så my ass mörkning! ;-(

  SvaraRadera