Sidor

torsdag 9 maj 2013

Fartträning mellan klubbarna

Onsdagarna verkar hädanefter ska bokas av för fartträning och för att bli lite folk på dessa tillställningar går vi ihop mellan klubbarna och samlas (för närvarande) i Arnemark för att köra oss vimmelkantiga. Blir vi lite folk från Luleå och Sävast kommer vi att försöka starta från deras hemmatrakter. Premiär igår och från Piteå blev vi jag, Petter, Janne, Johan och Micke, som inte hade hintat att han skulle komma så han fick rulla dom 30 km till start ensam. 10 pers blev vi med långväga gästspel av Janne Eriksson från Kiruna som var på besök i Luleå och ville känna på isfri asfalt.

Gänget minus Per som fotade. Dock fick cykeln vara med.

Planen var först 2x8 km lagtempo och sedan 2x10 km linjelopp. vi började med att dela in oss i tre jämna lagtempolag och att lotta linjeloppslag. Lagtempot flöt på med bra hastighet. Hade dock lite oflyt i en fartsänkande chikan där vi fick möte med bil bägge vägarna. Dom hade inte en tanke på att stanna för oss så där kom vi ur rytmen lite grann men det var ingen fara. Sen körde vi direkt igång med linjeloppen medans vi var lite mosiga i benen. Jag överraskade alla (mest mig själv tror jag) med att både köra taktiskt och inte dra och sedan vinna en spurt uppför. Höll i och för sig att ramla av cykeln av trötthet i mål men det var väl det som var meningen. Körde sedan direkt tillbaka och då Boldrup och Engman som var i var sitt lag stack i väg blev det jag som i fyra km fick ligga i spets och jaga. Som tur var fick Engman släppa då vi nästan var ikapp så jag fick hjälp att dra ikapp det sista. Sen var benen tomma och nån spurt blev det inte för min del. Johan överraskade dock med att utmana Petter men fick ge sig på mållinjen.
Det här var ett sjukt bra och roligt träningspass eftersom vi har så få linjelopp så vi kan inte tävla oss till rutin och form. Mer såna träningar med förhoppningsvis ännu mer folk i kombination med fyrkansserien kommer att bli skitbra. Tack gubbar för en kanonkväll!

1 kommentar:

  1. Grymt förutsägbart på första linjet, att du bara satt på hjul för att spara dig till spurten... Men kul iaf att tanken med "lag" fungerade. Skönt då på andra vändan att du fick vara ifred i vinden en stund och jaga :)

    Jag hoppas verkligen folk förstår att denna träningsform borde passa alla och inte bara er supersnabba.

    Tack själv!

    SvaraRadera