Sidor

söndag 29 september 2013

Bloggen lever

Nä, men om man skulle dra igång här igen. Blev lite snävt med tid där ett tag och sen kom jag inte riktigt igång. Vi kör väl en snabb uppdatering av tävlingarna i sommar:

25/5 - Luleåtempot: 21,6 km, 29.39, 349 w. Bra flyt hela vägen men öppnade lite för hårt och var riktigt stum i slutet. Vinst.

4/6 - Rekordmilen 1: 10 km, 13.44, 374 w. Årets första Rekordmil blev en blåsig historia med rejäl motvind på hemvägen. Blev ändå näst bästa tiden jag gjort och seger före Erik Jonsson.

6/6 - Nationaldagstempot, Älvsbyn: 18,6 km, 26.10, 339 w. Bra race på Älvsbyns tuffa tempobana. Seger med 10 sek före Erik.

Mot seger. foto: Stefan Lindbäck
 9/6 - Rödbergsloppet, Boden: 80 km, 2.03. Samlad klunga på första varvet. Missade som väntat utbrytningen på andra varvet i Seletbacken och då vi fick med Petter där så blev det rätt lugnt fram till den hemska målbacken uppför Rödberget. Rullade i mål som nia tror jag. Bjöds som vanligt på mästerligt fika efteråt.

11/6 - Rekordmilen 2: 10 km, 13.25, 379 w. Nytt pers med 11 sekunder och nu började årets högt ställda mål på 13.20 verka möjligt. Vinst.

18/6 - Rekordmilen 3: 10 km, 13.20, 389 w. Pang! Där satt den. Nytt pers igen och årets mål uppfyllt. Planen var att vända på 390-400 w och försöka överleva till mål. Vände på 390 w och tappade lite på tillbakavägen men lyckades forcera lite uppför målstigningen. Vinst.

29/6 - Gottne veterancup tempo: 24.5 km, 35.29. Trasig Garmin så jag har inga effektsiffror. Ingen bana som passar mig då det var rejält kuperat och orytmiskt men fick väl skapligt flyt ändå. sexa i H40, 5 sek från 4:e plats. Får väl trösta mig med snabbaste Team Norrbottentid.

30/6 - Gottne Veterancup linje: 104 km, 2.36.  Var helt säker på att bli avställd då banan var ruggigt kuperad med två rejäla stigningar. Lyckades förvånasvärt nog slita mig med och till och med avancera lite i sista backen innan mål. Rullade i mål mitt i klungan ungefär och blev 9 i H40. Tillsammans med Hammarö nog mitt bästa linjelopp.

7/7 - Mörksuggejakten, Rättvik
: 67 km, 2.44. Har inte kört något långlopp sen Finnmarksturen -02 men då Petter var sugen och jag hade tid så drog vi iväg. Riktigt skoj bana med en bra blandning av grusväg och stig. Är ju ingen MTB-cyklist så tiden och placeringen får man väl vara nöjd med. 48 av 102 i H40.

21/7 - Krafttrampen, Skellefteå: 88,5 km, 2.15. Rejäl motvind i början gjorde att det gick rätt lusigt från start. Till slut blev vi en grupp på runt 15 pers där det gjordes lite sporadiska försök att komma loss. Gick fram, mest för att höja farten lite i klungan men upptäckte att helt plötsligt hade jag fått en liten lucka. Vad fasen, tänkte jag, det är väl bara köra så länge det håller. Hade väl inga förväntningar om att hålla in i mål men Petter, Janne och Johan skulle väl slippa köra och spara krafter till slutet i alla fall. Låg och borrade solo i runt två mil men blev ikappåkt med ca 6 km kvar. Lyckades i alla fall slita mig med klungan sista biten och rullade in som 12:a.

I spets på klungan. foto: Gunder Boström
Utbrytning. foto: Gunder Boström

 6/8 - Rekordmilen 4: 10 km, 13.22, 375 w. Trodde inte den farten skulle finnas kvar i kroppen efter sommaren då det inte blivit så mycket strukturerad träning. Måste ha varit gynsamma vindar då effekten inte var så hög i förhållande till farten. Vinst.


10/8 - Sävast MTB, Boden: 25,4 km, 1.05. Kanonväder och rätt skoj tävling på lättåkt bana. Hade en liten kamp med Henrik Blom på första varvet men då banan var rätt lättåkt blev det min tempostyrka som vann över hans teknikkunskaper. Fyra efter Dyrander, Janne och Petter.

11/8 - Piteå Mountainbike Marathon: 46,4 km, 2.24. Det här kan ha varit bland det jobbigaste jag gjort på en cykel. Ett varv i tävlingsfart på den kuperade banan är rätt jobbigt för en tung tempocyklist och tre varv var SKITJOBBIGT. Riktigt skoj i alla fall med kanonväder och många nöjda cyklister. Sexa, drygt 20 sekunder upp till femteplats.

Trött gubbe: foto Tomas Lundberg
  13/8 - Rekordmilen 5: 10 km, 13.22, 383 w. Fortfarande bra fart i benen. Vore ju kanon om man kunde bli stabil på tider runt 13.20 och sen kanske kunna toppa lite därifrån. Femte segern av fem Rekordmilar.

20/8 - Rekordmilen 6 (Plättracet): 10 km, 13.44, 360 w. I dag fick vi en lektion som heter duga av Mats Nygren. Ett riktigt skyfall en timme innan start gjorde att förhållandena inte kändes så jättebra. Vi blev så många cyklister att vi körde två startgrupper och då morsan och farsan stod för plätttillagningen så tog jag vändet för första gruppen. Hann inte med någon uppvärmning, vilket straffade sig då jag drog på mig mjölksyra direkt och fick köra på riktigt stumma ben. En som inte hade stumma ben var Mats, som dammade till med nytt banrekord - 12.44, 8 sekunder bättre än Tomas Åbergs 9 år gamla rekord. Hade såklart varit skoj att vinna sex av sex men av Mats med banrekord får jag gärna stryk. Tiden räckte i alla fall till en andra plats.

24/8 - DM tempo: 24,6 km, 34.02, 339 w. Kändes betydligt bättre än sista Rekordmilen och snitthastigheten blev faktiskt högre nu. Sista åtta km var riktigt jobbiga men lyckades ändå hålla bra effekt. Vinst, 25 sekunder före Erik.

Fokuserad innan start. foto: Maria Fäldt


Kanonsnygg bild på Kent Nilsson. foto: Maria Fäldt

Snart i mål. foto: Kurt Lundberg
Det var årets tävlingar. En bra säsong och det märks att både den ökade träningsmängden och betydligt seriösare fokus på intervaller har gett resultat. Sen har det så klart hänt en massa annat roligt också men det kan vi ta senare.

6 kommentarer:

 1. Fan va kul att läsa, jag hade inte koll på alla dina lopp, men det verkade ju en kanonsäsong. Själv har jag inte haft annat än misär senaste 3 åren på cykeln, men det är väl orsak och verkan helt enkelt, minskad träningsmängd och ostrukturerat träning. Ska nog inte sammanfatta min säsong, det blir ju som noll kul att läsa.
  Hoppas 2014 blir bättre med mitt nya schema, om än träningstiden är typ 30% av dina monstruösa.
  Blev lite nyfiken på de andra roliga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2014 blir nog bra. Du kommer säkert att köra lika mycket kvalitet som jag.

   Radera
 2. Kul med lite livstecken från dig. Som vanligt rolig läsning och imponerande siffror. Grattis till en knallfin säsong!
  Lite synd att du inte var med till Hammarö bara ;)

  Tack för att du ger oss övriga i närheten en hög ribba att hoppa mot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Hammarö gick ju innan bloggförfallet och fick ett eget inlägg :)

   Radera
  2. Jasså, det räknades :)
   Hur ser målbilden inför 2014 ut?

   Radera
  3. Funderar lite på det. 13.10 eller över 400 watt på Rekordmilen vore nice. Sub 3.10 på Cykelvasan kanske.

   Radera