Sidor

torsdag 7 mars 2013

Back on track?

Har varit ruskigt segt med träningen en tid. Började med ett 4x4 måndagen efter Stravacyklingen, mest för att testa ett hårt intervallpass på sega ben och där var jag otroligt nära att vika ner mig på tredje. Lyckades på nått sätt trampa igenom fjärde intervallen och landade på runt 345 watt i snitt. Sen började det gå förkylning och influensa på jobbet så då blev det bara jobbpendling. Ett 4x4 i måndags slutade med att jag fick kasta in handduken en minut in i fjärde, helt tom på energi.
Idag stod tröskelintervaller på schemat och nu var jag lite mer noggrann med att käka lite grann jobbet och såg till att dricka ordentligt. Letade även fram fläkten som jag av nån anledning inte använt så nu slipper jag känslan av att koka. Velade lite mellan 2x20 eller 4x10. Valde 4x10 både för att prova nått nytt och för att det kändes lite lättare psykiskt nu då det gått segt ett tag. Kändes otroligt bra och jag kunde öka snitteffekten lite för varje intervall. Började på 295 watt och körde den sista på 303. Hade nog utan problem orkat en till men jag ville sluta med en bra känsla i kroppen. Fläkten var ett lyft och nu ska jag bli noggrannare med att käka nått innan passen så jag inte går tom. Man lär så länge man lever!


3 kommentarer:

 1. Helt rätt Måns, ät å ät mycket!! ;-)
  Nämen allvarligt, jag har också känt att det går inte att få ut max om man slarvat med maten innan ett hårt pass...

  SvaraRadera
 2. Kul Måns, välkommen åter!
  Själv slarvar jag som bekant väldigt sällan med maten ;-)
  För egen del är jag riktigt nöjd med VO2-nivån, medan mina trösklar håller någon typ av lågvattennivå i vinter. Hoppas på korta hårda lopp i sommar!

  SvaraRadera
 3. Tänk om jag kunde förstå det där med tröskel och VO2-nivå. Folk förklarar och förklarar, men jag lyckas förbannat inte förstå vad som är vad och hur man ska träna för att träna vad...

  SvaraRadera