Sidor

söndag 24 februari 2013

Quarq Power Trip

100 miles (161 km) på ett träningspass lät ju som en lagom utmaning i februari om det nu inte skulle bli arktisk polarkyla. Väderprognosen den senaste veckan har visat på riktigt kanonväder och mycket riktigt var det nollgradigt och klar himmel vid 8 då vi bestämt start. Nu blev jag själv då Petter åkt på feber och halsont och Janne inte riktigt kände sig återställd efter sin förkylning. Hade bestämt att köra ett varv på runt fyra mil fyra gånger för att enkelt kunna fylla på med energi och vatten och Hundvis blev basecamp. Rullade iväg i det härliga vädret med riktning Roknäs.

Kent ville följa med en par varv och händigt nog passerade vår bana hans hus så då var vi två helt plötsligt. Betydligt lättare med sällskap.
 Då vi passerade Lillpite ringde Per undrade var vi var. Han var på väg ut på sitt distanspass och tyckte väl att han kunde köra åt vårt håll och möta upp. Vi räknade ut att vi kunde mötas på nästa varv. Vi rullade på och tog ett snabbt stopp på Hundvis innan vi rullade ut på varv två. I Roknäs mötte vi Per som var nära haveri då bakfälgen på hans hoj spruckit så vi stannade hos Kent och laddade upp med lite silvertejp som kunde komma väl till pass.
 I Långnäs skildes våra vägar åt då Per hade en tid att passa och jag och Kent stretade vidare. Nu hade det börjat töa på vägen och bitvis var det rätt blött och moddigt, något som blev värre ju längre dagen led. Hade faktiskt varit bättre med 1-2 minsgrader men man ska inte klaga. Kort stopp igen och ut på tredje varvet. Nu hade det börjat blåsa rätt rejält och vi hade en elak motvind upp till Roknäs Där Kent tackade för sig. Då jag kom tillbaks till Hundvis beslutade jag mig för att köra sista varvet förbi Havsbadet för att få lite variation. Nu började det kännas i kroppen att man suttit på cykeln i drygt fem timmar. Tog det säkra före det osäkra och körde en par kilometer över för att inte råka ut för att det skulle fattas några hundra meter. Läste på Strava att en del missat att 100 miles är 161 km och bar kört 160. Småsurt.
Var rätt trött och sliten då jag kom fram. 161 km är rätt långt på en 13-14 kilos gammal MTB med dubbdäck. 7.01 blev tiden och snittet drygt 23, ungefär som planerat.
Kul att ha gjort det i alla fall och benen var ändå rätt pigga trots att det är tidigt på säsongen.

3 kommentarer:

  1. Grymt imponerande!
    Efter att ha försökt hinna med i ert tempo i motvinden kan jag inte annat än med stor förväntan snegla mot sommarens tävlingskalender - detta kan bli riktigt skoj!

    Och slangen höll hem, även om känslan i cykeln var lite sladdrig :)

    SvaraRadera