Sidor

lördag 23 november 2013

Distans i kanonväder

Ledig helg, kanonväder med temp runt nollan och distans på schemat. Kunde inte bli mycket bättre. Mötte upp Petter och Janne utanför SL vid 9 så i helgen blev det sovmorgon med en timme. Vi rullade ut förbi Bredviksberget upp mot Norrfjärden. Ifjol körde vi samma väg men då hade det kommit betydligt mer snö och då vägen inte skottas utan blir skoterled på vintern blev det en slitig historia då, men nu då det bara var ett istäcke på vägen rullade det på bra.


Svängde av på Södra Alterälvsvägen förbi bättre Nybyn som Janne uttryckte det. Sen ner mot Arnemark, upp mot Sikforskorsningen och sedan Borgforsvägen tillbaka. Skarvade på med en sväng efter Mjösjölidsvägen innan jag landade hemma efter 92 km och ganska prick fyra timmar.


Kände mig riktigt pigg både i benen och kroppen i övrigt trots att det enda jag fick i mig var en halvliter ljummen saft. En riktigt bra lördagsförmiddag med andra ord.
Köpte ett par GORE vintertights för ett par veckor sedan och jag gillar verkligen dom. Flossad insida och Windstopper gör att dom är riktig varma och sköna. Upp till 4-5 minus är det inga problem att köra utan långkalsonger med bara ett par korta cykelbyxor under. Ett riktigt bra köp.


Imorgon blir det bara en timme på trainern med tröskelstyrka, sen är dom två veckorna gjorda. Nu väntar två veckor med långa tröskelintervaller. Planen är tre pass i veckan på trainern med intervaller och tre pass distans ute. Dom helger jag jobbar får Camillas tretimmarsspinning tjänstgöra både som intervall och distanspass. Tror det kommer att gå bra att få in dom pass jag ska göra i hennes program med lite modifikation.
Till sist passet i Sporttracks. Inte så spännande kanske.

8 kommentarer:

 1. Bättre Nybyn!! Janne ska jag knuffa i diket (så fort jag hinner ikapp han nångång) :-)

  SvaraRadera
 2. Janne får åka i skuffen på Fredag.

  Nu förstår jag varifrån cykelspåren mellan Sikforskorsningen och Långnäs kom ifrån.
  Synd att ni var så morgonpigga, annars hade vi kunnat socialisera i flera km :)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är ju coach som har lite svårt att sova men nu fick vi ju respit en timme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rysligt tur att Boldrups coach är i en annan tidszon :)
   Annars borde vi kunna samköra distans om vi kör samma upplägg som ifjol, du kan få låna soffan hos mig om du vill ha sovmorgon...

   Radera
 4. Med risk för att det KAN låta fel, men jag skulle vilja kika i dina byxor nån dag...

  SvaraRadera