Sidor

tisdag 31 december 2013

Ja det var det året

Avslutade träningsåret med ett riktigt skönt, kortare distanspass. Inte fullt 2,5 timme fick jag ihop. -6 och lite lätt snö i slutet på passet. Passade på att stanna hos morsan och farsan och fika och önska dom gott nytt år också.
610 timmar och 14 124 km (ute + vissa Arcusträningar) visar träningsdagboken för året. Ett riktigt kanonår cykelmässigt, både tränings och tävlingsmässigt. Har lyckats hålla mig relativt kry hela året. En hjärnskakning och en lätt kraschad axel är nog allt som stört i skadeväg och det får ju räknas som ingenting jämfört med förra sommarens höftfraktur. Hela klubben har utvecklats och nu är vi ju stadigt 15-20 pers på träningarna, vilket vi nog får tacka Camilla för som verkligen engagerat sig för att få igång nybörjarna. Petter har tagit tag i fartträningen och även där var vi en hel del, speciellt på gemensamma, över klubbarna, onsdagsträningarna.
Tävlingsmässigt har 2013 överträffat alla målsättningar. Verkar ha hittat min grej i tempoåkningen. Nytt pers på Rekordmilen med 13.20 och seger på alla tempolopp i Norrbotten utom sista Rekordmilen då Mats Nygren kom och visade oss andra hur man verkligen kör tempo. Årets mest imponerande insats enligt mig.  Daniel Dyrander dök upp på Mockträsktempot och satte mig på plats, men det var ju träning så det räknas inte ;). Åttondeplatsen på tempot i Hammarö räknar jag nog som årets resultat i alla fall. Otroligt överraskande, och kul, att komma så pass högt upp på en så stor tävling. Lite surt var det att SM hamnade Ystad. Kändes alldeles för långt att åka men det hade varit kul att se hur långt det hade räckt. Nu börjar ju jag vara för gammal för H40 men om några år då jag är H50, då j-lar.
Blir spännande att se vad 2014 bjuder på. Några mål har jag väl men gräver inte ner mig om jag inte lyckas. Det är ju ändå för att ha skoj man håller på även om det är kul om det går bra. Över 400 watt eller 13.10 på Rekordmilen vore nice. sub3,00-3.10 på Cykelvasan borde vara genomförbart om jag lyckas seeda upp mig. Sub 40 på ett tremilstempo är ett högt ställt mål och kanske inte riktigt realistiskt än. Håller ju inte riktigt 45 km/h på milen än men så småningom...

Gott nytt år i alla fall.

Vi syns på vägarna

8 kommentarer:

 1. Jo ditt år har varit enormt, grymt imponerande läsning man blir som lite avundsjuk på sån fart i benen hoppas det fortsätter så.
  Dock då jag läser din tid i sadeln på 610h!!!! Då förstår man bättre, det är svårt komma och konkurrera ut nån med 275h, inte ens hälften i tid, jag får trösta mig med att jag inte är dubbelt så långsam i vart fall :-)
  Orsak och verkan helt enkelt.
  '
  Gott Nytt på er så tar vi nya tag till 2014

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, 610 timmar kan låta mycket (och det är det väl i och för sig) men en hel del är pendling och det har man ju "gratis". Inte så intensiv cykling heller men det är ju timmar i sadeln i alla fall.

   Radera
 2. Ja citerar en skidåkare som jag känner (som är rätt bra).
  "varje vecka så undrar jag verkligen om det är med långt och lugn träning verkligen ger nått, det känns så fjantigt att bara glida runt 90% av träningstiden, men sen då jag tävlar så får jag kvitto på att det verkligen funkar"

  SvaraRadera
 3. Verkar som om du gör allt rätt.
  Utdrag från http://www.joefrielsblog.com/
  "The researchers found that there was a close correlation between how much time was spent in zone 1 and performance time. In other words, the more zone 1 training, the faster they raced."
  "The challenging part for most athletes is getting a lot of zone 1 time."

  SvaraRadera
 4. Imponerande träningsmängd och även de resultat du visar. Jag tycker det är tufft att få in 365 timmar på ett år, att då lyckas trycka in flera hundra timmar till - ja det är för mig inte nåbart. Med den här kapaciteten lär då nå fler mål i sommar. Att köra under 3.10 på Cykelvasan tänker jag ex inte ska vara några större problem. Som sagt bra jobbat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag tycker det är ruskigt imponerande att du fått ihop så mycket timmar. Brukar vara inne och läsa och har ju sett allt det trista med Tova och att ändå hålla sån kapacitet är grymt. Det sätter ju cyklingen i ett helt annat perspektiv. Hoppas hon får vara frisk och att vi syns på nått race till sommaren.

   Radera
  2. Tack för fina ord. Ja, vi hoppas att vi träffar rätt vid någon aktivitet.

   Radera
 5. Grattis till en riktigt grym säsong!
  Det är få jag så gärna blir spöad av, som just dig.

  Suspekt att du har nästan dubbelt så mycket mil som mig, medan jag bara saknar drygt 30 % i träningstid - det måste bero på att du cyklar fortare än mig... :)

  Håll dig nu på hjulen så hoppas vi på ännu större dåd under 2014!

  SvaraRadera