Sidor

torsdag 19 december 2013

Bra start på Vo2-veckorna

Två Vo2-pass avverkade och nu känns det som att kroppen börjar vakna. Smög igång i tisdags med ett 4x4 och hade runt 355 watt som måleffekt. Landade på 357 och även om det var jobbigt så var det inte ramlaavcykelnjobbigt, så till kvällens pass beslöt jag mig för att höja 10 watt och så fick det bära eller brista. Fegade lite på första som landade på 362 men skärpte till mig lite på dom övriga tre. 365, 370 och 371 och ett snitt på passet på 367 watt. Nu blev det lite slitigare men fortfarande känns det som att det finns mer att ge. Så här högt har jag aldrig kört fyror och det är ju bara hoppas att utvecklingen inte går bakåt så blir det kanske en kul säsong nästa år.


Yvonne var rätt skojig då hon frågade om vi höll på med sån där smärttröskelträning. Tror hon missförstått det här med tröskelträning lite, men i dag var det ju faktiskt lite smärttröskel.

6 kommentarer:

 1. Riktigt bra mannen! Känns som en lagom nivå inför sommaren också, så ta det nu bara lite lugnt ett par månader. Chips, choklad och pizza är fina grejer när man ska belöna kroppen.
  Pommes är också bra, hör av dig för tillagningstips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes coach! Funkar kanelbullar också?

   Radera
 2. Vilken jäkla tur man inte tänkt tampas med dig till sommarn, det hade jag ju redan gett upp då jag påminner mig själv och ser siffrorna. Grymt bra ju, fattar inte att jag varit snabbare än dig på rekordmilen förr om åren. Jag blir bara långsammare och långsammare medan du blir snabbare och snabbare, på någe vis inte optimalt för konkurrensen.
  Provade 4:or för ett tag sedan, 315 om jag minns rätt, och det var med livet som insats, och då väger jag 15kg mer än dig, snyft. Ska börja med fia med knuff, det tror jag är min sport. Vad cyklingen får bli till sommarn så kommer jag försöka slå mina egna rekord på egen träningsrunda, det är mina visioner, inget högtravande men lagomt för att inte bryta ihop totalt
  Sub 13 för Måns till sommarn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sub13 låter ju lockande men att plocka dom där 20 sekunderna blir nog tufft. Kan jag snitta 400 watt blir jag skitnöjd. Du får nog fart på kroppen ska du se :)

   Radera
 3. Bra kört Måns! Fina watt redan så här tidigt på säsongen, inspirerande att läsa om dina framsteg.
  Kör du alla intervaller på tempocykeln?
  Keep up the good work.
  /Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes! Kör alla trainerpass på tempohojen. Inbillar mig att eftersom det är tempo jag vill bli bra på är det lika bra att bryta ner gammelkroppen i tempoställning.

   Radera