Sidor

söndag 29 december 2013

Nytt maxeffekttest + Arcuscykling

Första sexveckorscykeln klar (egentligen blev det sju veckor då jag var lite krasslig några dagar) och dags för ett nytt femminuters maxeffekttest. 394 watt hade jag första testet så det skulle bli spännande att se hur mycket man mäktade med. Började lite väl entusiastiskt och hade en liten dip efter halva. Lyckades ändå mobilisera lite kraft i slutet trots värkande ben och lungor och tryckte av klockan efter fem minuter med 408 watt på displayen. Nöjd men med bättre upplägg borde det gå att krama ut några watt till.


I fredagskväll hade Mazze lyckats klösa loss tre timmar i Arcus. Det blev ju skojigt nog en rätt välbesökt tillställning med drygt 20 cyklister som snurrade runt. 3x20 på tempohojen stod på mitt program och jag tänkte inte dräpa mig utan ville ha fräscha ben till dagens test. Drygt 305 watt på dom två första och 285 på sista. Inte jättejobbigt men fortfarande plågsamt för ändalykten.
Maria Fäldt var och cyklade och fotade och det är skoj att se bilder som ett proffs tar.

6 kommentarer:

 1. Groteskt grymt bra, inte konstigt din rulle är svår att hålla, vilken tur att du kör jämnhårt och inta större ryck har för dig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämnhårt är allt jag kan. Accelererar ju som en segelbåt. Min 5 sekunders maxeffekt är nog som en tolvårig tjej ungefär.

   Radera
  2. Sluta prataner tolvåriga tjejer! De kan få ätstörningar och grejer! Inte vill de bli jämförda med en gammal gubbe...

   Om än gubbfan är ohyggligt åkstark.

   Radera
 2. Förstår inte varför jag skall hålla på å tramsa med att försöka matcha er effekttokar, jag vet ju att det inte går men likt förbaskat så försöker man på trainern varje gång.
  Sälja tempocykeln och satsa på linje, där jag ska bara borra ihop mig till en liten boll längst bak i främsta klungan hela loppet å sen explodera som en nyårsraket sista 100m med effekt på 1500w eller nått.

  SvaraRadera
 3. Det gäller att hitta det man är bra på, och du verkar sannerligen har hittat din grej i tempo.
  Ska du agera draglok inför spurterna i sommar?

  Vi andra har nog inte hittat det vi är bra på än...kanske golf, dart eller..hmmm

  Ps: Läste någonstans att Chris Boardman inte kunde inte spurta över 1000W, men han kunde hålla +400W i mer än en timme, gäller att göra det man är bra på. ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade 1300w som mest i Arcus :-) (får planera om helt enkelt) - Golf alltså :-)

   Radera